JETPOMP ZELFAANZUIGEND JET 132M 4800
JETPOMP ZELFAANZUIGEND JET 132M 4800

JETPOMP ZELFAANZUIGEND JET 132M 4800

Laatste items in voorraad
€ 235,73
Inclusief belasting

Omschrijving

Productinformatie

Specificaties overzicht

  • Pompcapaciteit 4.800 liter per uur

  • Opvoerhoogte 48 m / Druk 4,8 bar

  • Aantal waterpunten: 5

 

Plus en minpunten

  • Kan onafgebroken blijven draaien (>3 uur)

  • Heeft meer pompcapaciteit dan de DAB Jet 82 M, 102 M en 112 M

  • Kan gemiddeld 5 sproeiers tegelijkertijd aansturen

  • Zeer robuust (gietijzer)

  • Hoge bedrijfszekerheid

  • Geen droogloopbeveiliging of automatische in- en uitschakeling, wel i.c.m. DAB Control-D

  • Niet geschikt voor drinkwater

Productomschrijving

De DAB Jet 132 M is een beregeningspomp en een ideaal hulpmiddel om uw tuin en planten te besproeien. Het is belangrijk om uw tuin goed voor te bereiden op de warme en droge zomermaanden. Uw gazon en planten hebben genoeg water nodig om te kunnen overleven, maar met een gieter is dit in veel gevallen niet goed bij te houden. De DAB Jet 132 M is hier de perfecte oplossing voor.
Met deze pomp is het mogelijk om gemiddeld 1 tot 5 sproeiers tegelijkertijd aan het werk te zetten. Zo kunt u meerdere stukken uit uw tuin op hetzelfde moment besproeien.

Deze robuuste beregeningspomp is gemaakt van gietijzer en met een gewicht van 12,5 kilogram kan de pomp ‘’indien nodig’’ goed worden verplaatst. Belangrijk is wel om de DAB Jet 132 M goed te beschermen tegen verschillende weersomstandigheden, zowel tegen zon als regen. Zo kiezen veel van onze klanten ervoor om de pomp, bijvoorbeeld in hun tuinhuisje te plaatsen.

Werking

De DAB Jet 132 M is geschikt voor continu gebruik (kan onafgebroken blijven werken). Dit is niet bij alle pompen het geval. DAB waterpompen kenmerken zich hierin en zijn uniek vanwege de hoge kwaliteitsnormen. Wilt u gedurende een langere tijd (>3 uur) achter elkaar uw tuin beregenen, dan kunt u het beste voor een beregeningspomp van DAB kiezen. De DAB beregeningspomp werkt op elektriciteit en start zodra u de stekker in het stopcontact steekt. Wanneer u de stekker er weer uit haalt, stopt de pomp automatisch.
LET OP: Deze pomp wordt standaard vanuit de fabriek geleverd zonder kabel met stekker. U kunt deze bij ons bestellen.

Soorten water

In vergelijking met de DAB Jet 82 M, 102 M en 112 M (3.600 liter) verpompt de DAB Jet 132 M meer liters water per uur. Deze pompt maximaal 4.800 liter per uur, dit wordt ook wel de pompcapaciteit genoemd. De DAB Jet 132 M verwerkt alleen “schoon” water en geen bijtend, chemisch water of water met vaste bestanddelen groter dan 2 millimeter. Dit betekent dat u het water uit een grondwaterbron, kanaal, sloot, vijver of andere bronnen kan verpompen om op een natuurlijke manier uw tuin te beregenen. U voorkomt zo het onnodig verbruiken van drinkwater en bespaart kosten voor het waterverbruik. Mocht u twijfelen over de waterkwaliteit, dan is het mogelijk om de pomp uit te rusten met een waterfilter (voorfilter). Het waterfilter sluit u aan tussen de aanzuigslang en de ingang van de beregeningspomp, zodat het residu uit het water wordt gefilterd voordat het water de pomp bereikt. Hierdoor kunt u zonder zorgen water uit bijvoorbeeld een sloot verpompen.

Opvoerhoogte

Een belangrijk kenmerk van deze beregeningspomp is de opvoerhoogte van 48 meter, wat gelijk staat aan een druk van 4,8 bar. Dit betekent dat de pomp in theorie in staat is om water 48 meter verticaal omhoog kan pompen. In de praktijk is dit niet nodig en wordt de druk vooral gebruikt om de sproeiers tot hun recht te laten komen. Deze beregeningspomp heeft in combinatie met het aantal liters per uur, de capaciteit om 1 tot 5 sproeiers tegelijk te voorzien van voldoende water en druk.

DAB Control-D

Met het aanschaffen en het gebruik van een DAB Control-D, schakelt de pomp automatisch in én uit op basis van waterbehoefte. Deze situatie is ideaal wanneer de pomp op een vaste locatie staat en u één of meerdere sproeiers aan uw leiding gekoppeld heeft die u middels één of meerdere (kogel-/schuif)kranen open of dicht kunt zetten. De waterbehoefte ontstaat zodra een van deze kranen open komt te staan, waardoor de pomp een signaal krijgt om automatisch te starten. Indien alle kranen gesloten zijn, schakelt de pomp ook automatisch weer uit. Een bijkomend voordeel van de DAB Control-D, is dat deze ook is uitgerust met een droogloopbeveiliging. Dit zorgt ervoor dat de pomp automatisch wordt uitgeschakeld indien de waterpomp geen water meer aan kan, bijvoorbeeld omdat uw waterbron leeg is komen staan.

Alle pluspunten van de DAB Jet 132 M op een rij:

  • Geschikt voor continu gebruik;

  • Verpompt maximaal 4.800 liter per uur;

  • Opvoerhoogte 48 meter / 4,8 bar;

  • Aanzuigdiepte tot 8 meter;

  • Robuust, gemaakt van gietijzer;

  • Kan gemiddeld 5 sproeiers tegelijkertijd aansturen

Productdetails

DAB-102660100H
1 Item
5411517060688
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking