PRIMER G JERRYCAN 5 KG (ZUIGENDE ONDERGROND)
PRIMER G JERRYCAN 5 KG (ZUIGENDE ONDERGROND)

PRIMER G JERRYCAN 5 KG (ZUIGENDE ONDERGROND)

Mapei
Laatste items in voorraad
€ 39,33
Inclusief belasting

Omschrijving

> TOEPASSING · Het behandelen van gipsoppervlakken voordat hierop keramische tegels worden aangebracht. · Als verankeringslaag voor spuitpleisters op gipsbasis. · Ter verbetering van de hechting van egaliseermiddelen op cement- of anhydriet- en gipsondergronden. · Voor het verkrijgen van een gelijkmatige absorptie op cement- of gipsoppervlakken.

 

Voorbeelden van toepassingen · Het voorbereiden van cementondergronden voorafgaand aan het egaliseren met zelf-nivellerende of thixotrope egalisatiemiddelen. · Als tussenlaag tussen twee egalisatielagen, zodra de eerste laag volledig droog is. · Op gipspleisters, voordat deze met producten op cementbasis worden geëgaliseerd. · Op droge anhydriet ondergronden, voordat hierop producten op cementbasis worden aangebracht. · Op cementpleisters, voordat deze met producten op gipsbasis worden geëgaliseerd. · Op gipswanden als fixeermiddel voor behanglijm. · Voordat keramische tegels met een cementlijm worden aangebracht op: · gipspleisters of spuitgips; · pre-prefab gipspanelen; · vezelgipsplaten; · anhydriet dekvloeren. · Behandelen van gipswanden, spaanplaat, cementvezelplaten, schuimbeton, pleisterwerk etc. voorafgaand aan het behangen of schilderen.

 

TECHNISCHE EIGENSCHAPPEN Primer G is een primer op basis van kunsthars die, eenmaal aangebracht op het oppervlak, opdroogt om een flexibele, compacte, glanzende coating te vormen die het oppervlak waar nodig verstevigt. Primer G verbetert tevens de hechting van egalisatiemiddelen, verf, lijm voor behang, lijm voor tegels en mortels voor pleisterwerk. De Primer G film op het gips- of cementoppervlak, voorkomt de chemische reactie tussen sulfaten en de cement alluminaten van gips die, in aanwezigheid van vocht, leidt tot de vorming van het zout "ettringiet'' dat de oorzaak is van de scheiding van de twee elementen. Het gebruik van Primer G bij behangen, vermindert de absorptie van de ondergrond en daarmee de hoeveelheid gebruikte lijm, waardoor het behang later eenvoudiger kan worden verwijderd. Bij het aanbrengen van spuitpleisters, voorkomt Primer G een te snelle opname van water in de ondergrond, verlengt het de verwerkingstijd en verhindert het de vorming van krimpscheuren. Wanneer Primer G wordt gebruikt vóór het aanbrengen van zelf-nivellerende middelen, vermindert het de vorming van luchtbellen en helpt het een te snelle droging te voorkomen, waardoor het zelf-nivelleren gemakkelijker wordt. Primer G is niet brandbaar en kan daarom zonder voorzorgsmaatregelen ook worden gebruikt in gesloten, niet geventileerde omgevingen.

Productdetails

MAP-020105
3 Items
8022452002564
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking