INBOORKASTSCHARNIER
INBOORKASTSCHARNIER
INBOORKASTSCHARNIER
INBOORKASTSCHARNIER
INBOORKASTSCHARNIER
INBOORKASTSCHARNIER

INBOORKASTSCHARNIER

Dulimex
€ 1,85
Inclusief belasting

INBOORKASTSCHARNIER / BINNENLIGGEND Ø 35 MM / 95° / STAAL

Maat

Omschrijving

Inboorkastscharnier binnenliggend vernikkeld 35 mm

Productbeschrijving
Inboorkastscharnieren of potscharnieren worden gebruikt om deurtjes aan een kastwand te bevestigen. Omdat ze voornamelijk voor keukenkastdeurtjes gebruikt worden, worden ze ook wel keukenkastscharnieren genoemd. Het belangrijkste kenmerk van dit scharnier is dat ze aan de binnenkant van het deurtje worden ingeboord. Het scharnier is dan aan de buitenkant niet zichtbaar, waardoor de kastjes mooi en naadloos naast elkaar geplaatst kunnen worden. De deurtjes zullen elkaar niet raken door de zogenaamde open-stand. Wanneer de deur open staat zit hij vast. Sluiten gaat uiteraard eenvoudig.

Er zijn, zoals te zien is op de afbeelding, drie mogelijke posities van het kastdeurtje en daarmee drie corresponderende scharnieren: opliggend (A), half opliggend (B) of binnenliggend (C). Houd daarom vooraf rekening met de positionering van de deur ten opzichte van de kastwand.

Voor de montage heb je een pot- of forstnerboor nodig om het gat in het deurtje te boren. Na montage is het scharnier eenvoudig bij te stellen en ook na veelvuldig gebruik stel je jouw keukenkastdeurtje met hetzelfde schroefje nog eenvoudig bij.

Productdetails

DUL-0312.100.1200
99 Items
8714140019830
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking