GLIJLAGERSCHARNIER RONDE HOEKEN 3 MM 80X89 MM SKG***® VERZINKT
GLIJLAGERSCHARNIER RONDE HOEKEN 3 MM 80X89 MM SKG***® VERZINKT
GLIJLAGERSCHARNIER RONDE HOEKEN 3 MM 80X89 MM SKG***® VERZINKT
GLIJLAGERSCHARNIER RONDE HOEKEN 3 MM 80X89 MM SKG***® VERZINKT

GLIJLAGERSCHARNIER RONDE HOEKEN 3 MM 80X89 MM SKG***® VERZINKT

Dulimex
€ 6,03
Inclusief belasting
Maat

Omschrijving

H (mm)89
B (mm)80
D (mm)3
Ø (mm)15
P (mm)18
draagkracht per 3 (kg)145
draagkracht per 4 (kg)150
knoopuitvoeringdoorgezet
certificeringCE 476014113 / SKH

Kenmerken
materiaalstaal
finishblank verzinkt
pen uitvoeringnylon gelagerde kartelpen
afwerking hoekronde hoeken
normeringSKG***®
aanbevolen schroefmaat4,5 x 45 mm (niet ingesloten)

 

Dit SKG DX Glijlagerscharnier is een slijtvast, geruisloos en onderhoudsvrij veiligheidsscharnier dat SKG*** gekeurd en daarmee extra zwaar inbraakwerend is. Een glijlagerscharnier heeft zijn naam te danken aan de slijtvaste, UV-bestendige nylon glijlagers waar de scharnierbladen op draaien en kan daardoor met minder scharnieren zeer zware deuren afhangen. Ter illustratie: voor een deur van 100 kg zijn slechts 2 glijlagerscharnieren nodig tegenover 4 kogellagerscharnieren. Door hun grote draagkracht zijn deze glijlagerscharnieren ook uitstekend in te zetten bij verzwarende omstandigheden, zoals het gebruik van een deurdranger of deurstopper. Bovendien kunnen ze worden toegepast op vlucht- en nooddeuren. Dit product voldoet aan alle eisen om binnen het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) toegepast te worden.

Door zijn ronde hoeken is hij uitermate geschikt om machinaal te verwerken. Met een freesmachine kan de uitsparing in deur of raam en kozijn gemaakt worden. Daarnaast zorgt de doorgezette knoop voor meer montagegemak. Het draaipunt van het scharnier is namelijk uit het midden geplaatst, waardoor inkrozing van de knoop in het kozijn niet nodig is. Dit scharnier is ook leverbaar met een dubbele doorgezette knoop en daardoor ideaal voor de toepassing bij klepramen of uitzetramen. Door de dubbele doorgezette knoop voorkom je dat bij regenachtig of vochtig weer het water blijft liggen en jouw raamkozijnen vervolgens aantast.

Een glijlagerscharnier is onderhoudsvrij: de kartelpen loopt niet op en de slijtvaste, UV-bestendige glijlagers hebben een zelfsmerend effect. Hierdoor is er geen sprake van vuilvorming op of aantasting van schilderwerk op deuren en kozijnen. Naast uitstekende producteigenschappen is er ook een verbeterslag gemaakt in de vormgeving van het scharnier. De penkop is namelijk zo vormgegeven dat deze na borging bijna naadloos aansluit op de knoop. Hierdoor vormen knoop en kop één strak geheel en is dit sterke scharnier tevens een model dat gezien mag worden op jouw deur of raam.

Productdetails

DUL-6712.155.8089-TD
12 Items
8714140205264
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking